vrijdag 22 maart 2013

fricassee van kip

Een snelle versie van vol-au-vent, zo zou ik het omschrijven.  Uiteraard smaakt het niet helemaal hetzelfde, maar ik vond het wel geslaagd!  Een blijvertje.

nodig: 500g kipfilet - (balletjes gaan er volgende keer ook in) - 250g champignons - 250g erwtjes (ik gebruikte blik deze keer, normaal diepvries) - 100ml room - 400ml kippenbouillon - 1 uitje - citroensap - boter - 1 el bloem - pezo - bladerdeegkoekjes

koken: champignons en uitje aanstoven in boter in ruime kookpot - kruiden pezo - uit de pot halen - kip in blokjes, aanstoven in boter in de kookpot - eens goed bruin overstrooien met de bloem en nog even doorbakken - bouillon toevoegen en 5-10 minuutjes laten doorkoken - room toevoegen - erwtjes en champignons toevoegen - afkruiden met pezo - laten indikken, voor een dikkere saus kan je instant-roux toevoegen tot de gewenste dikte

tot kooks!
zoutje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten