zaterdag 25 augustus 2012

We zijn terug!

Na een welverdiende vakantie voor zoutje, en een vakantie in het vooruitzicht voor mezelf zijn we terug in de keuken gedoken. De resultaten vind je de komende dagen/weken hier terug. 

De afgelopen weken was het optimaal bbq-weer en dat hebben we dan ook volop gedaan. Samen en apart, maar altijd lekker en gezellig. 

Om de nazomer een duwtje in de rug te geven, hier nog een aantal topgerechtjes!



Op bovenstaande foto:
-koolsla: rasp wortelen en witte kool in gelijke hoeveelheden, voeg er granny smith in fijne blokjes, pijpajuintjes in fijne ringetjes, (verse) mayonaise, fijngehakte peterselie, peper en zout aan toe
-komkommersla: schil de komkommer, snij in de lengte in vier en verwijder de zaadlijsten, snij in blokjes. Meng dan griekse yoghurt, dille, peper en zout en hussel dit onder de komkommer.
-rode bietensla: snij (voorgekookte) rode bieten in stukjes (oppassen voor vlekken!), verkruimel er fetakaas onder en gehakte cashewnoten.
-tabouleh: receptje vind je hieronder



-aardappelsla: kook aardappelen (vastkokend) gaar en snij in stukjes. Meng graanmosterd, honing, olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout (naar eigen smaak maar mag wel beetje zurig zijn de aardappelen verzachten dit weer). Alles onder elkaar mengen.
-tomatensla: snij verschillende soorten tomaten (oogt en smaakt lekkerder) in stukken, meng met olijfolie, basilicum en grof zeezout

Als dessert een fris homemade ijsje en 't feest was compleet!

Tot de volgende!
Zoetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten