zaterdag 19 mei 2012

food revolution day!

Vandaag riep Jamie Oliver uit tot food revolution day!  En omdat ik vind dat hij groot gelijk heeft vandaag dus deze symbolische bijdrage!

Hier vind je er alles over, het waarom en vooral ook veel leuke tips!  Zo vind je bij de handleiding Everyday life' op nummer 29 bijvoorbeeld het volgende:
Start A Food Blog

By starting a food blog and documenting your story, you can share what does

and doesn’t work and connect with others on the same path. You’ll also have

a readymade recipe book that you can refer to whenever you are looking for

something to cook, and from past experience you’ll know what’s quick and easy

to make with the ingredients you already have.

Geef toe, kan het schoner gezegd, wat wij hier proberen te doen?
Wat het nu precies inhoudt?  Ik zou zeggen, ontdek het op de site, maar wat het komt neer op veel aspecten.  Het voornaamste, in mijn ogen?  Back to basics, leer de basis ingrediënten kennen, gebruik ze en weet vooral ook waar ze vandaan komen!  Waar ik op probeer te letten, is in de supermarkt enkel seizoensgroenten te kopen die uit België of omliggende landen komen.  Zeker geen boontjes uit Ecuador ofzo, imagine!  Dat is toch al te absurd, ik vind dat je het concept 'eten wat de pot schaft', ook mag aanhouden nog voor op het tafel komt, toch?

Creatief zijn met wat voorhanden is, en nog beter?  De lokale boer opzoeken of zelf een moestuintje beginnen.  Voor tips daarover kan je best een bij deze madam gaan loeren!

In ieder geval, I revolt today, u hopelijk ook!
tot kooks

zoetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten