vrijdag 18 mei 2012

Spirelli alle villana



Voor een zeldzame keer geen Jeroen Meus receptje, dus een risico volgens vriendjelief. Hij is dan ook nog niet zo dol op asperges, maar vond het toch heel lekker.

Wat hebben we hiervoor nodig:
250gr spirelli
6-tal sneetjes gandaham, in reepjes
5 groene asperges
1 teentje look, geperst
kippenfond
peper en zout
olijfolie

De bereiding:
Kook de spirelli gaar en laat uitlekken.
Verwarm in een kookpot wat olijfolie. Spoel ondertussen de groene asperges en breek het onderste, houterige stuk er af. Snij ze vervolgens in stukjes van 2 cm (ongeveer) en stoof aan. Doe hier de look en de reepjes gandaham bij en laat even zweten.
Bevochtig vervolgens met een bodempje kippenfond en laat 5 minuten sudderen met het deksel op de pot.
Controleer dan of de asperges gaar zijn door er door te prikken met een mesje.
Kieper de spirelli erbij en meng goed. Nog wat peper en zout erbij en je kan aanvallen.

Heel snel, makkelijk en lekker receptje.

Smakelijk!

Zoetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten