zaterdag 11 mei 2013

Hapje-tapje

Onlangs gaf ik een feestje voor mijn liefste vriendinnetjes. Nu, ik vind dat altijd een mooie gelegenheid om wat hapjes te maken. Deze keer was het thema "niet veel werk" en ben daar, mits wat hulp, in geslaagd.
Op onderstaande foto, die precies al onder invloed van de drank getrokken is, zie je mijn rijk gevulde tafel.

Home made:
Glaasje haring-appel-dille:
Snij opgelegde haring in hapklare stukjes, doe hetzelfde met een granny smith appel en zorg dat je ongeveer gelijke hoeveelheden hebt (met 1 appel kom je al vrij ver). Snij verse dille fijn en meng naar smaak. Nu nog de zure room erbij, niet te veel, elk stukje mag een klein "filmpje" hebben. (beetje zoals met aardappelsla) Lepel voorzichtig in kleine glaasjes vlak voor het bedienen. 

Bladerdeegrolletjes:
1ste variant: Rol een vel bladerdeeg voor je uit. Besmeer met verse (of uit een potje, ik zei dat het snel moest gaan) pesto en leg er sneetjes Gandaham op. Rol op, verpak in plastiek folie en leg in de frigo. Dit kan je makkelijk de dag op voorhand maken, en als je te veel hebt leg je het gewoon (ongebakken) in de diepvries.
2de variant: Rol een vel bladerdeeg voor je uit. Besmeer met zachte geitenkaas (type Chavroux) en leg er geroosterde paprika (uit een potje, tja) op. Rol op, verpak in plastiek folie en leg in de frigo.
Verwarm de oven op 180°C en snij plakjes van ongeveer 1cm dik. Bak in 15-20 minuten af (goudgele rondjes willen we).

Mini-pizza's:
Je start door rondjes uit een tortilla te steken. Deze leg je op een bakplaat, besprenkel je met olijfolie en zet je 5-10 minuutjes in de oven op 150°C. Laat even afkoelen. Zet ondertussen klaar wat je graag op je pizza wil. Tomatenpassata (ik gebruikte tomato fritto van Heinz), geraspte kaas, mozzarella, tonijn uit blik, kruiden, olijven in stukjes,... Beleg de pizza's hiermee en bak nog een 10-15 minuutjes. 

Tomaat-mozarella:
Prik op een cocktailprikker een halve kerstomaat, bolletje mozzarella, halve kerstomaat, blaadje basilicum. Klaar! (je kan hierin variëren met de soorten tomaat)

Kant-en-klare stuff:
Nachos met guacamole, kaasblokjes, olijfjes, salami, nootjes, m&m's, chocoladerozijnen, kroepoek met zoetzure dip en worteltjes (voor de gezonde toets). 

Dit alles werd weggespoeld met home-made mojito (met en zonder rum) en aperol spritz.

Tot kooks,
Zoetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten