dinsdag 22 januari 2013

Easy cannelloni

Cannelloni, al een tijdje geleden dat we dit nog aten. Zonde eigenlijk want 't is zo lekker, en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken. 

Ingrediënten voor 2 personen:
Tomatensaus:
1 ajuin
1 wortel
1 teentje look
klein blik tomaten in blokjes (ik nam Italiaanse garnituur)
goeie geut tomatenpassata
1 sneetje gezouten spek
kruiden 

Vulling:
1 potje ricotta
halve broccoli
4 sneetjes gedroogde ham
handvol geraspte parmezaan
peper

cannelloni's

We beginnen met de tomatensaus: Stoof het fijngesnipperde ajuintje aan in wat olijfolie, laat even zweten. Voeg er de wortel en look in fijne blokjes bij en laat een minuutje stoven. Voeg hier het sneetje spek, het blik tomaten en de tomatenpassata bij. Laat dit een tiental minuutjes zacht stoven, kruid met tijm/oregano/rozemarijn. Verwijder het sneetje spek. 

Stoom de broccoli gaar en mix. Meng de ricotta, parmezaan en fijngesneden ham en kruid met peper. Meng er de gemixte broccoli onder en doe dit in een spuitzak met grote spuitmond. 

Doe een bodempje saus in een ovenschaal. Vul de cannelloni's en leg mooi naast elkaar in de schaal. Giet hier de rest van de saus over. Zet dit 25 minuten in de oven op 200graden en eet op.

Tot kooks!
Zoetje

(de pasta koken volgens de aanwijzingen op de doos, de mijne moesten dus 25 min op een 200 graden)

2 opmerkingen:

  1. Mmm, lekker. Wij zijn zo geen liefhebbers van broccoli, dus ik maak het altijd met spinazie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wissel al eens af, eet het allebei graag. Met spinazie is het wel minder droog merkte ik gisteren. Daar moet ik dus volgende keer iets aan de vulling veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen