vrijdag 19 oktober 2012

Vegetarische schotel met extra bonus.



De eerste uitdaging van mijn lijstje is ondertussen met succes geprobeerd. Ik combineerde een vegetarische schotel van Jeroen Meus met een daikonslaatje.

Snij paprika, aubergine, courgette, wortel en ajuin in blokjes, niet te fijn maar ook niet te grof. Stoof in wat olijfolie eerst de ajuin tot hij glazig is, voeg de wortel toe. Na een paar minuutjes de rest van de groenten samen met een toefje harissa. Laat dit een 5-tal minuten stoven en voeg dan tomaten uit blik toe en wat tomatenpassata. Kruid met peper, zout, rozemarijn, oregano, tijm en een laurierblaadje. Deksel op de pot en laten sudderen tot de worteltjes gaar zijn.
Doe dit nu in een ovenschaal en bedek met een laag aardappelpuree, bestrooi met kaas. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C tot er een mooi goudbruin korstje ontstaat.
Ondertussen kan je de daikon schillen en raspen. Meng ook 2/3de natuuryoghurt met 1/3de mayonaise, kruid met curry, gember, peper en zout en voeg de geraspte daikon toe.

Ik vond dit zeer goed bij elkaar passen. De daikon is heel fris van smaak en combineert goed met het zurige van de tomaten. Vriendjelief en nichtje vonden het alvast heel lekker (of dat hebben ze me toch wijsgemaakt :-) )

Leg mooi op een bord en val aan!

Smakelijk,
Zoetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten