vrijdag 15 juni 2012

Pasta met zalm en brocollisaus



Een zelf uitgevonden pasta die er best mag zijn, dat stond er afgelopen dinsdag op het menu. 

Ik ging normaal voor pasta met zalm en groene asperges gaan, maar bij gebrek aan asperges in de winkel dan maar een broccoli gekocht. En dan de inspiratie laten werken.  

Wat heb je nodig voor dit gerechtje:
1 broccoli
150 gr gerookte zalm
klein bakje gekookte grote garnalen
250 gr pasta (naar keuze)
scheutje room
peper en zout
oregano
parmezaan



Stoom de broccoli gaar. Ik gebruik daar dit mandje voor.
Zet een ketel met water op en kook hierin de pasta beetgaar.
Pureer ondertussen de broccoli met een scheutje room. Je zou hiervoor ook boursin cuisine kunnen gebruiken. En kruid goed af.
Snij de zalm in stukjes.
Giet de pasta af. Verwarm in dezelfde ketel (afwasbesparing ;-) ) de broccolisaus. Doe er de pasta terug bij en vermeng alles.
Meng er ook de zalm, de scampi en de oregano (die ikzelf vergeten was)
Serveer met een beetje vers geraspte parmezaan erover.

Smakelijk!
Zoetje 

Ps.: vriendjelief vond het lekker, maar een beetje flauw, daarom  maak ik het volgende keer met boursin, smaakt toch iets meer af en dan gewone room.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten