donderdag 14 juni 2012

spaghetti bolognese, my way

Mijn moeder maakte altijd spaghetti met balletjes, heerlijk vond ik dat, dus ben ik dat blijven doen.  De saus die heb ik lichtjes aangepast, want ja, dat doe ik nu éénmaal.  Hierbij mijn versie van de klassieke spaghetti bolognese.
in de potten loeren!

nodig: 250g cappellini - 1 blik tomaat in blik met basilicum - 1 blik italiaanse garnituur - 1 blokje Provençaalse kruiden Knorr - enkele druppels tabasco - 500g gehakt (varkens-kalfs) - 1 ajuintje - 1 klein bakje champignons - 1 courgette - baslicum & kaas voor de afwerking
koken: pasta beetgaar koken - balletjes draaien van het gehakt en krokant opbakken in boter - ajuintje, courgette en champi (allen in kleine blokjes) aanstoven in boter - tomatenblikjes erbij alsook pezo, enkele druppels tabasco en het kruidenblokje, 20-tal minuutjes laten sudderen - ready to serve!

tot kooks
zoutje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten