Papillot, onlangs at ik het nog eens bij een vriendin en dat was lang geleden. Dat het zo makkelijk en lekker was, was ik een beetje vergeten, dus deze week zette ik het op het menu. Met succes! De kids vonden het niet alleen leuk om te helpen, maar scampi eten ze dan ook nog eens supergraag en dat in een pakje, een echte voltreffer!
nodig: scampi (we hadden er 6 voor de kids en 12 voor ons, maar bleek niet echt genoeg) - 500g groene boontjes (wou het eigenlijk 50/50 met boterboontjes majken maar die vond ik niet) - kruidenboter - bakpapier
koken: boontjes kuisen en 10 minuten stomen - bakpapier (groot genoeg) snijden en vullen met boontjes, daarop de scampi (gekuist, makkelijker voor de kids en mij aan tafel), daarop 1 à 2 plakjes kruidenboter - afkruiden met pezo - papillot dichtmaken (ik zal hier eens een blogje over maken hoe je dat precies kan doen) - 15 min in voorverwarmde oven van 200°.
Een beetje look zou ook lekker zijn in het pakketje, maar dat proberen we nu even niet meer op het menu te zetten voor de kleine baby ten huize zoutje! Ik serveerde er mini schelpjes bij als pasta. Die konden dan in het pakketje gemengd worden met de jus, héérlijk!
tot kooks
zoutje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten