donderdag 6 september 2012

Chocoladepudding


Tot tweemaal maakte ik deze pudding reeds, chocoladepudding uiteraard. En tweemaal werden de potjes bijna volledig leeggelikt. Daarom deel ik dit receptje met plezier.

Nodig:
75cl halfvolle melk
10gr cacaopoeder
100gr fondantchocolade (ik gebruik 80% callets van Callebaut)
35gr maizena
50gr griessuiker
1 vanillestokje

Los het cacaopoeder en de maizena op in een beetje van de koude melk.
Breng de rest van de melk samen met de suiker en het uitgeschraapte vanillestokje met merg aan de kook. Laat een paar minuutjes zachtjes pruttelen tot de suiker opgelost is en het vanillemerg (die zwarte puntjes) mooi verdeeld. 
Verwijder het vanillestokje en voeg de chocolade toe. Roer tot deze gesmolten is.
Voeg nu al roerend het maizenamengsel toe, laat opkoken tot het "blubblub" zegt. 

Verdeel (eerlijk hoeft niet ;-) ) over 6 potjes en laat opstijven in de koelkast.

Dit recept is van Dominique Persoone, het eerste dat ik uit zijn boek Shock-o-latier maakte, maar zeker niet het laatste.

Smakelijk!
Zoetje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten