zondag 24 maart 2013

preipuree deluxe

Zaaaaalig vind ik deze puree.  Ik vond het recept ooit in een foldertje van Colruyt en sindsdien stond het al meermaals op het menu.  Met vlees én met vis, altijd geslaagd.

nodig: 12 aardappelen (geen idee eigenlijk hoeveel dat is, maar ik neem er altijd 12, kleintjes en grote dooreen, ik gok op een klein kilootje?) - 2à3 prei - potje verse geitenkaas - 1/2 chorizoworst (zacht of pikant naar smaak) - melk - pezo - muskaatnoot

koken: aardappelen koken in gezouten water - eens gaar pureren - chorizo in blokjes snijden (je doet er zoveel in als je wil uiteraard) en aanbakken in een pan boter - uithalen en laten uitlekken op keukenpapier - prei fijnsnijden en aanbakken in dezelfde pan - prei en chorizo toevoegen aan de puree - puree smeuïg maken door het toevoegen van geitenkaas (ipv boter) en melk - afkruiden met pezo en muskaatnoot

tot kooks!
zoutje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten