woensdag 16 mei 2012

cannelloni met kaas en courgette

De inspiratie voor dit gerecht kwam van dit boekje dat maandelijks in mijn bus valt, met de nodige aanpassingen uiteraard.  Het plan was cannelloni te maken, maar helaas veel de vulling te vloeibaar uit en ging ik voor een plan B en werd het lasagne.
Met enige twijfel of het wel gesmaakt zou worden, want vegetarisch bovenop, dat zijn ze hier niet gewoon.  De kids vonden het absoluut een topper, en daarna vond ook mijn wederhelft het een topper, dus bij deze een nieuwe hit voor onze kookzee!



nodig: lasagnevellen;  vulling: 2 courgette (groen of geel als u die vindt) - verse spinazie (1/2 zak) - 250g ricotta - 250g mascarpone - pezo - look - nootmuskaat; saus: 6 tomaten - 1 rode ui - laurierblaadjes - 1 blokje van dit; gemalen kaas
koken: courgette in blokjes snijden, aanstoven met look en kruiden - spinazie aanstoven, mixen met de mascarpone en ricotta (let op dus niet té vloeibaar maken), kruiden - rode ui aanstoven, tomaten in stukken toevoegen, dit blokje toevoegen, laurierblaadjes en kruiden - daarna in ovenschotel laagjes maken: saus, lasagnevellen (ongekookt), vulling, lasagne, saus, lasagne, vulling,... Afwerken met kaas - daarna een uurtje ongeveer in de oven op 180 à 200°; ik zet het eerst altijd zonder grill of bovenwarmte en dan het laatste kwartiertje met grill zodat de kaas een korstje krijgt.

Budget: 1,75€ per persoon en dus dik in orde voor dit project!

tot kooks!
zoutje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten