Niets lekkerder dan appelmoes. En bij ons telt dat niet enkel voor de kinderen hoor! Ook wij zijn er stiekem fan van. Maar ik maak hem altijd zelf, met lekkere (zoete) appels, want dat smaakt het best!
Meestal koop ik eetappels, van de goedkopere reeks, of Jonagold omdat ik die lekker vind voor zo te eten en ook voor appelmoes dus. 2 soorten in huis halen, is erover, toch?
Nodig: 8 appels - beetje water - kaneel
Koken: appelsch schillen en in partjes snijden - klein bodempje water in de kookpot doen - bestroiien met kaneel - met deksel laten stomen tot appel gaar is, je checkt door met een mes of vork in de bovenste appel te prikken, meng niet zolang ze niet gaar zijn, want dan komen de suikers vrij en gaat het aanbranden - indien gaar prakken of mixen naargelang je stukjes wil - klaar!
En meer moet dat echt niet zijn!
tot kooks!
zoutje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten