Een eitje, in zo'n dopje hé mama, wanneer gaan we dat eens eten? De grote broer die vraagt er al een tijdje naar. Maar dat is me nu meer iets voor een weekenddagje en laten we zeggen dat net die grote broer in het weekend graag uitslaapt! Dus meestal ontbijten we dan niet echt samen. Maar vandaag moesten we ergens heen, dus hét ideale moment om dat eitje eens te maken.
Thuis deden we dat ook, het bracht zowaar herinneringen naar boven! En dan kon ik eindelijk toch eens die eierdopjes bovenhalen die we deze zomer eens kochten op een vintage markt. Ja, we zijn een beetje verzot op vintage, maar enkel in kleine details, oja en het moet oranje zijn voor het ogenblik. Gewoon omdat dat makkelijker te vinden is denk ik :).
In ieder geval, er moesten van mij ook soldaatjes bij, want anders is het toch niet helemaal echt hé! Hoe je eraan begint? Water aan de kook brengen met zout. Als het goed doorkookt leg je de eitjes er voorzichtig in met een spatel of pollepel. En dan 4 minuutjes. Direct afkoelen met koud water, dan stopt het kookproces. Voorzichtig het kapje eraf, beetje zout en doppen maar!
tot kooks
zoutje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten