woensdag 17 april 2013

homemade cheeseburger

Omdat het snel klaar is, omdat het een beetje gezonder mag zijn, omdat het gewoon veel lekkerder is, daarom maak je een cheeseburger gewoon beter zelf!

de cheeseburger
nodig:: 400g gehakt (naar smaak, ik nam varkens-kalfs); ui; cheddar smeltkaas in sneetjes; tomaat; pistolets (volkoren); 8 sneetjes ontbijtspek; eitje; paneermeel
koken: gehakt mengen met eitje en paneermeel; balletjes maken en dan platduwen voor burgertjes; bakken in boter; spek krokant bakken (zonder vetstof); ui in ringen snijden en bakken; broodjes even opwarmen in oven (zo worden ze opnieuw lekker krokant); broodje-sausje-burger-kaas-tomaat-ui-spek

Daarbij een lekker slaatje.  Deze keer ging ik voor veldsla, tomaat en komkommer.  Altijd een beetje olijfolie en pezo er bovenop en meestal ook parmezaan.  Frietjes, mayonaise en smullen maar!

tot kooks
zoutje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten