Gisteren toverde ik een supersnelle pasta/wokschotel uit mijn keuken. De combinatie van zoutkruidige pancetta met de aardse smaak van een spruitje leek me wel te werken. Hier volgt het easy receptje:
Nodig voor 2 personen:
2 dikke plakken pancetta
300gr spruitjes
250gr wokspirelli (kan vervangen worden door gekookte pasta, laat dan het water wel weg in de bereiding)
300ml water
geutje oxo
bakje kerstomaten
olijfolie
Kuis de spruitjes, snij ze in 2 en stoom ze gaar. (ik gebruik daar zoiets voor) Snij ondertussen de pancetta in blokjes en was de tomaatjes.
Verhit de wok en doe er een scheutje olijfolie in. Bak hierin de pancetta gedurende een tweetal minuutjes. Voeg de wokspirelli en het water met de oxo toe en roer regelmatig om tot het water opgenomen is. Voeg er nu de spruitjes en tomaten aan toe en laat even mee warmen.
Eet op!
Tot kooks,
Zoetje
(al een teaser voor het weekend: dan bak ik op verzoek een bresiliennetaart, die hopelijk lukt :-) )
Geen opmerkingen:
Een reactie posten