Een klassieker, toch voor ons, wordt hier vandaag geserveerd. Heerlijk comfort food ook, dat smaakt op zo'n koude dag.
Nodig voor 2 personen:
Appelmoes:
10tal appeltjes
kaneel (optioneel)
Puree:
5 dikke aardappelen
scheutje melk
klontje boter
nootmuskaat
zout
300 gr gehakt (runds-varken)
Schil de appels en snij in blokjes, doe in een kookpot met een klein scheutje water en stoof tot appelmoes. Kruid eventueel met kaneel.
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stamp er puree van en maak hem smeuïg met een klontje boter en een scheutje melk. Kruid af met nootmuskaat en zout naar smaak.
Bak het gehakt rul en kruid bij. (Hier gebeurde dat met zout, peper en cajunkruiden)
Warm de oven voor op 200graden. Vul een ovenschotel met het gehakt, de appelmoes en bovenop de puree. Zet in de oven gedurende een kwartiertje en smullen maar.
Tot kooks,
Zoetje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten