woensdag 29 augustus 2012

Lamsspiesjes voor de papa

Op verzoek van mijn liefste papa pen ik hier het receptje neer voor zijn toppertje van de afgelopen familiebbq.

Heel eenvoudig hoor, maar dat zijn de meeste lekkere recepten.

Meng lamsgehakt met versgeraspte gember, gedroogde koriander, lookpoeder, peper en zout. Alles beetje in verhouding tot de hoeveelheid gehakt en naar je eigen smaak. De gember geeft een lekkere frisse smaak aan het geheel.

Goed mengen en dan kan je er alle kanten mee uit. Ik maakte er voor de bbq spiesjes van, gewoon beetje gehakt tot een klein worstje rollen en er een stokje doorsteken.

Je kan er ook balletjes van rollen, het gewoon bakken in brokjes en er dan een turks brood mee vullen samen met komkommer, tomaat, geraspte wortel, rode ui fijngesneden en daar een lekker looksausje bij.

Dat looksausje is ook heel simpel, 1/3de mayonaise, 2/3de griekse yoghurt, geperste look, geraspte gember, peper en zout, verse munt fijngesnipperd en een klein beetje limoensap. Alles mengen, proeven en goedkeuren.

Smakelijk!
Zoetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten