Gisteren maakte ik samen met vriendjelief een heerlijke salade. Veel snijwerk, maar toch vrij snel klaar te maken. De hoeveelheden zijn een beetje zelf te kiezen, en hangt ook wat af van wat je lekker vindt.
Ik deed alle ingrediënten in aparte kommetjes zodat ieder zelf zijn bord kon samenstellen.
Nodig:
verse tonijnsteak
aardappelen (nu zijn de nieuwe heel lekker)
sla
boontjes
witloof
radijsjes
pijpajuin
olijven
gele paprika
tapastomaatjes
eieren
vinaigrette van 2 eetlepels rode wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, kwartje van een lookteentje en sap van en halve citroen
Was de aardappels goed en snij in kwartjes, kook ze gaar in gezouten water (met schil voor extra vitamientjes). Als het water kookt leg je er de eitjes bij en laat 10 minuten koken. Dit bespaart je een ketel en komt meestal goed uit met de gaartijd van de aardappelen.
Kuis de boontjes en stoom/kook ze.
Snij ondertussen de radijsjes, pijpajuin en olijven in schijfjes. Trek de blaadjes van het witloof los. Kuis de sla. Schil de paprika en snij in reepjes en snij vervolgens de tomaatjes in kwarten.
Pel de eieren en snij deze ook in vier.
Bak de gekookte aardappels in een pan met boter en kruid met grof zeezout. Bak tot ze goudbruin zijn.
Grill de tonijnsteak (kan eventueel ook op de bbq) heel kort zodat hij vanbinnen nog rauw is.
Zet alles op tafel en val aan!
Smakelijk!
Zoetje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten