maandag 28 april 2014

broccoli - slasoepje

 
Soep, dat wordt hier bijna het hele jaar door gegeten.  Niet door iedereen zozeer gesmaakt maar toch.  Handig ook, zo hebben die kleine patatjes alvast een portie groentjes binnen zonder al te veel gezeur.  Het liefst met balletjes uiteraard, al hebben we nu ook van die korstjes en dat smaakt blijkbaar even lekker!

Meestal is mijn soepje ook een rest-verwerking.  Van geplande gerechten die niet doorgingen en de overgebleven groentjes die ik dan moeilijk kan weggooien.  Op maandag belanden die dan steevast in de soep en geloof me, het is meestal een lekker soepje!  Deze week was er een hele broccoli en een heel pak slamix over.  Dus ja, het werd een groen soepje!

Nodig: 1 broccoli - 1 zak slamix (de rucola en biet erin zorgt voor een extra pittige toets) - 2 wit van prei - 2 bouillonblokjes kip - pezo - 1 ui
Koken: alle groentjes kuisen, wassen, snijden en aanstoven in een klontje boter.  Niet bruin laten bakken, gewoon glazig laten worden, dat de smaken vrij komen - water toevoegen en bouillonblokjes, kruiden met pezo - doorkoken, een 20-tal minuutjes volstaat meestal, zodra de groentjes gaar zijn is het perfect - mixen - afwerken kan met een scheutje room, hier doen we altijd een scheutje melk, wij drinken volle melk en dat is even lekker!

Klaar!  En voor bijna een hele week lekkere soep als voorgerecht!
tot kooks
zoutje

1 opmerking:

  1. Ook lekker is wat Boursin erdoor mixen, dan kan je ze wel geen hele week bewaren. Dus mss met je laatste portie soep van de week dit doen?

    BeantwoordenVerwijderen