vrijdag 24 januari 2014

#handig #tijdbesparend

Met een hele resem ziektekiemen rondom mij zijn de culinaire uitspattingen toch weer tot een minimum herleid.  Alle aandacht gaat naar het afvegen van snottepieten en opvangen van hoestbuien!  Maar in tijden van nood moet je nog creatiever zijn dan anders!  Dus kwam mijn praktische kant weer even boven.  

Ik ben niet echt een voorstander van kant-en-klaar.  Voor de smaak, maar vooral ook voor het prijskaartje dat daaraan vasthangt!  Waar ik wel een voorstander van ben zijn diepvriesboontjes en erwtjes.  Ik geloof oprecht dat die minstens zo vers zijn als de 'real' stuff en vooral, je hoeft ze niet meer te kuisen :).  Héél handig.  Ook in prijs is dit een pluspuntje.  En om het nog praktischer te maken stem ik op dagen dat de kleinste spruit mee-eet onze maaltijd daar gewoon op af.  Dus boontjes in de stomer (makkelijker dan koken want je hoeft het niet in het oog te houden, gezonder ook want de vitaminietjes blijven erin), portie afhouden voor zijn patatjes van vandaag en de rest uiteraard nog even opstoven met een uitje.  Want het mag een beetje afsmaken, toch?



Oja, ik gebruik meestal kleine uitjes, maar soms zijn die er niet en dan gebruik ik maar een halve.  Die andere helft snij ik op en stop ik in de diepvries, ideaal voor de volgende keer!






Vandaag ga ik trouwens nog voor een handige tip, het wordt lasagne.  En die maak ik in een grote ovenschotel zodat er direct ook een paar porties in de diepvries kunnen verdwijnen! Het recept, dat houdt u nog tegoed.

tot kooks!
zoutje

1 opmerking:

  1. Ik ben ook grote fan van diepvriesgroenten, zo kan er ook niets slecht worden. Mijn ajuin koop ik toch ook gewoon in de diepvriesafdeling, hoor. Lekker gemakkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen