zaterdag 12 mei 2012

Madeleinekes





Afgelopen zaterdag werden vriendjelief en ik verwacht op een gouden jubileum. Op de uitnodiging stond een envelopje als gevraagd kado. Omdat ik toch nog een extraatje wou, dat ook nog eens origineel (dus niet het standaard boeket) is dacht ik, ik bak iets.

Toevallig heette de helft van het gevierde paar Madeleine, dus wat er gebakken werd was vlug beslist.

Het recept

100gr boter
100gr kristalsuiker
100gr bloem
4gr bakpoeder
2 eieren
kwart limoen/citroen

Smelt de boter even in de microgolf, of op het vuur.
Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en de eieren.
Voeg dan de boter toe en roer goed door. Tot slot pers je het kwartje limoen/citroen erbij.
Alles in een spuitzak gieten (het is nogal een lopend deegje).
De madeleinevormpjes inboteren en tot net onder het randje vullen.

De madeleinekes afbakken in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 16 minuten.

De baktijd hangt sterk af van de oven. Dus ik raad aan om niet te ver weg te lopen een keer ze aan het bakken zijn.

Kleine twist kan je maken door een deel van de kristalsuiker door vanillesuiker te vervangen. Het lijkt me ook lekker om het limoen/citroensap te vervangen door appelsiensap en er misschien wat zeste van appelsien bij te doen.

Alvast veel bakplezier!
Zoetje

Recept van Roger Van Damme





Ps: de mooie rood-met-witte-stippen doos is hier te verkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten