maandag 11 juni 2012

Stracciatellaroomijs

Zoals beloofd, een ijsje van eigen makelij.

Voor ongeveer een liter ijs hebben we nodig:
4dl vole melk
2dl room (40% vet)
20gr magere melkpoeder
40gr glucosestroop
120gr suiker
4 eierdooiers
2gr gelatine, geweekt in koud water

We beginnen met de melk, glucosestroop, driekwart van de suiker, het melkpoeder en de room te koken.
Ondertussen kloppen we de eierdooiers met de rest van de suiker tot deze lichtgeel ziet.
Dan gieten we 2 pollepels van de kokende massa op het eierdooiermengsel terwijl we roeren. Goed mengen.
Dit gieten we weer bij de rest in de kookpot. Verwarm dit tot het genoeg gebonden is. Dit zie je door op de achterkant van je lepel een streep te trekken, blijft de streep zichtbaar dan is het in orde.
Neem van het vuur en voeg het blaadje gelatine toe, mix gedurende 1 minuut.
Doe in een afgesloten doos en zet in de frigo gedurende een nacht.

De dag nadien maken we het ijs af. Smelt 70gr fondantchocolade. Doe de ijsmix in de ijsmachine en laat draaien tot het ijs bijna goed is (ik proef regelmatig eens ;-) ) en giet er dan in een dun straaltje de chocolade bij.de chocolade zal onmiddellijk stollen door de koude.

Dat zet je enkele uren in de diepvries. Minstens een half uurtje voor je er bolletjes van kan draaien.

Superlekker ijs!

Smakelijk

Zoetje

Bron: recept komt van deze meneer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten